Meszlen Aranya
HOMOKTÖVIS VELŐ

100% BIO homoktövisbogyó húsából nyert, 100% NATÚR homoktövis velő

homoktövis velő

100g Homoktövisbogyó Vitamintartalma

C-vitamin
béta-karotin
B2-vitamin
B12-vitamin
K-vitamin
E-vitamin

Hivatalos cikkek

A homoktövis széles spektrumon segíti szervezetünk egészségét. Gyógyító hatása akár a meleg, akár a téli időszakban jól jöhet.

Legfontosabb egészségügyi hatásai:

védi és erősíti az immunrendszert
késlelteti az öregedési folyamatot
növeli a szervezet ellenálló képességét
véd különböző fertőzések ellen
segít a legyengülésben, erősítő hatású
javítja az általános egészségügyi állapotot
C-vitamin-tartalmának köszönhetően véd a megfázás ellen
fokozza az anyagcserét, így segít az ideális testsúly megtartásában
csökkenti a vércukorszintet
védi a májat
kedvezően hat a gyomorra
lassítja az érelmeszesedést
gátolja a hajhullást
gyógyítja a sebeket

Mi másra jó még?

E-vitamint és esszenciális zsírsavakat tartalmaz, melyek jó hatással vannak a kiszáradt, berepedezett bőrre. Májelégtelenség esetén jól hasznosul más gyógynövényekkel együtt, így például a pitypanggal. A homoktöviskéreg növeli az epe kiválasztást. Érdemes cikóriával vagy gyermekláncfűvel kombinálni annak érdekében, hogy gyógyító hatását növeljük. Csökkenti a narancsbőr kialakulását, hiszen erősíti a kötőszövetet.

Teljes cikk:

https://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/homoktovis_a_csodanoveny

A homoktövis gyógyító hatása:

A homoktövis alapvetően a magas C-vitamin tartalma miatt különösen alkalmas immunrendszerünk megerősítésére. Még akkor is sokat javíthat az állapotunkon, ha már megfáztunk, hiszen erősítő és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően pozitívan befolyásolja a betegség lefolyását. A magvakból nyert olaj továbbá támogatja a szív- és érrendszerünket.

A benne található béta-karotinnak köszönhetően jót tesz a szemünk egészségének, továbbá segít abban, hogy a vénáink és az artériáink tiszták és egészségesek maradjanak. A benne található A- és E-vitamin támogatja a gyomor- és bélrendszer munkáját. Ezen pozitív tulajdonságai mellett több kutatás során megállapították, hogy a bogyói antioxidáns hatóanyagainak hála, támogatja a szervezetünk sejtképződését, és lelassítja a sejtek öregedését.

Összefoglalva tehát szervezetünkre a következő pozitív hatásokkal van:

Antioxidánsként késlelteti a sejtöregedési folyamatokat.
Növeli a szervezet ellenállóképességét, erősíti az immunrendszert.
Javítja az egészségi állapotot, erősíti a szervezetet, hasznos betegségek idején, legyengült állapotban is.
Támogatja a máj funkcióit.
Fokozza az epe kiválasztását.
Gyulladáscsökkentő.
Csökkenti a vér koleszterinszintjét.
Allergiás (pollen) időszakban is remek lehet a szervezet megtámogatására.
Csökkenti a vércukorszintet.
Serkenti a gyomorműködést, jótékonyan hat a gyomor- és nyombélfekélyre.
Olajtartalma támogatja a szivet, a keringési- és érrendszert.
Diéta esetén hatásos kiegészítő, mert speciális a zsírsavösszetétele, fokozza a zsíranyagcserénket, miközben ellát a szükséges vitaminokkal.
Sebgyógyító, hámosító hatással bír.
Jót tesz a bőrnek, regenerálja a berepedezett hámot.
Visszafordítja a hajhullást.
Jót tesz a kötőszöveteknek, ezért gyengítheti a narancsbőrt.

Teljes cikk:

https://benu.hu/cikk/a-homoktovis-jotekony-hatasai

Milyen tápanyagok találhatóak benne?

A homoktövis termése a legtöbb bogyós gyümölcshöz hasonlóan 80%-ban vízből áll. A gyümölcs ugyan fanyar és nagyon savanyú – amíg meg nem csípi a dér –, mégis közel annyi cukrot tartalmaz (főleg fruktóz és glükóz formájában), mint az eper; 100 gramm friss gyümölcsben kereken 5 gramm cukor található, energiatartalma pedig 94 kcal. Savanyú ízét különféle gyümölcssavak adják, elsősorban az almasav.

100 g friss homoktövisbogyó tápanyag-összetétele:

1,4 g fehérje
5,2 g szénhidrát
3 g élelmi rost
7 g zsír
Más gyümölcsökkel összehasonlítva a 7 grammnyi olaj-, illetve zsírtartalma rendkívül magasnak számít. A málna és az eper például csupán 0,3 g-ot tartalmaz.

100 g friss homoktövisbogyó vitamin tartalma (zárójelben a napi ajánlott beviteli értéket (RDA) is megadjuk):

450 mg C-vitamint (RDA 450%-a): antioxidáns, fontos a szem, az idegrendszer, a bőr és az immunrendszer számára, és hozzájárul az érelmeszesedés kialakulásának megelőzéséhez.

1500 µg béta-karotint (RDA 75%-a): harcol a szabad gyökök ellen, az A-vitamin előanyaga, szükséges a látás, a bőr és a nyálkahártyák egészségének megőrzéséhez.

210 µg B2-vitamint (RDA 13%-a): nélkülözhetetlen a sejtek működéséhez, a növekedéshez és fejlődéshez.

5,6 µg B12-vitaimint (RDA 186%-a): szükséges a sejtosztódáshoz, a vérképzéshez és az idegrendszer normál működéséhez, és támogatja a koncentráló-, valamint az emlékezőképességet.

10 µg K-vitamint (RDA 14,3%-a): a véralvadás folyamatában és a csontanyagcserében játszik szerepet, és az érelmeszesedés ellenében hat.

0,5 mg E-vitamint (RDA 4%-a): gyulladásgátló, neuroprotektív (idegsejteket védő) és antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik, támogatja az immunrendszert és csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

Teljes cikk:

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/28201/homoktovis

Főtt, Füstölt
FÜRJTOJÁS

12db-os, üveges kiszerelésben, olíva olajban, főtt, füstölt állapotban, natúr, fokhagymás, chilis és vargányás ízesítésben

főtt füstölt fürjtojás

Különleges ízvilágok

Főtt Füstölt FÜRJTOJÁS
NATÚR
Főtt Füstölt FÜRJTOJÁS
FOKHAGYMÁS
Főtt Füstölt FÜRJTOJÁS
CHILIS
Főtt Füstölt FÜRJTOJÁS
VARGÁNYÁS
Főtt Füstölt FÜRJTOJÁS
PROVENCE
Főtt Füstölt FÜRJTOJÁS
ROZMARINGOS

Hivatalos cikkek

A főtt, füstölt fürjtojást, korábban az exkluzív hidegkonyhai fogásokra specializálódott szakácsok használják szívesen, hiszen rendkívül mutatós díszítőeleme lehet ételkínálatunknak. BIO állattartásunknak és fürjtojás feldolgozásunknak köszönhetően minden családhoz eljuthat megfizethető áron...

Teljes cikk:

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/kicsi_tojas_ami_naggya_tehet

Mindössze tíz grammot nyom egy darab fürjtojás, az energiatartalma is csekély, 15 kilokalória van benne, a tyúktojás ötöde-hatoda csupán. Ugyanakkor a kicsiny méretéhez képest feltűnően értékes a beltartalma: fehérjékben, A-, B1-, B2-, C-, D3- és E-vitaminban és ásványi anyagokban (például foszforban, káliumban, vasban, cinkben) igen gazdag. Koleszterin viszont kevés van benne, így szív- és érrendszeri betegek is bátran fogyaszthatják...

Teljes cikk:

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/kicsi_tojas_ami_naggya_tehet

A fürjtojást több állapot, betegség esetén kúraszerűen ajánlják: így például légzőszervi fertőzések, gyulladásos, allergiás eredetű gondok, asztma , emésztőrendszeri betegségek, általános gyengeség, idegkimerültség esetén, immunerősítőnek, műtét vagy sugárkezelés utáni roborálásra javasolják. Az idegrendszer és a szív működésére, az agy teljesítményére is jótékonyan hat. Potencianövelő hatást tulajdonítanak neki, a férfierő növelésére is ajánlják rendszeres fogyasztását...

Teljes cikk:

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/kicsi_tojas_ami_naggya_tehet

Több természetgyógyász ajánlja a fürjtojás kúraszerű alkalmazását. A receptek megegyeznek abban, hogy a friss, hűtőben tartott tojásokat napi rendszerességgel, éhgyomorra és nyersen kell fogyasztani, mert jótékony hatásuk így érvényesül igazán. A tojásokat meg kell mosni, majd feltörni egy pohárba, vagy csak az egyik végén feltörve kiszippantani a héjából. Akit visszariaszt a nyers tojás íze, egy kis mézzel vagy cukorral is kikeverheti.

Egy alkalommal gyermekeknek 2-3, felnőtteknek 4-5 fürjtojás elfogyasztása ajánlott, a kúra időtartama pedig a problémától függ, több héten át tarthat. A rendszerességnek, a folyamatos tápanyagbevitelnek jelentősége van: ha valaki egyszerre akarna "túl lenni" a kúrán, és egy alkalommal enne meg nagyobb mennyiségű tojást, annak az egyszeri jóllakáson túl semmi kedvező hatása nem lenne. A kúrát néhány hónapos szünet után érdemes megismételni...

Teljes cikk:

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/kicsi_tojas_ami_naggya_tehet

Bodzavirág Szörp

Bio kertészetünk illatos virágaiból készült aranysárga színű, ízletes, frissítő , mely számos jótékony hatásával hozzájárul a testi és lelki egészség fenntartásához.

Fél literes kiszerelésben kapható.

A bodzavirág szörp mesterséges szín-és ízfokozót nem tartalmaz, ezért javasolt hűtőben tárolni.

Javasolt higítási arány 1:8

Bodzavirág Lekvár

Saját BIO kertészetünkben,  bio nemesbodzafáról szedett, permetezéstől és káros szennyeződésektől mentes virágokból készült, szintén BIO kertünkben termesztett alma hozzáadásával.

A bodza virág lekvár nemcsak finom, hanem számos jótékony hatással is rendelkezik, amelyek segítenek megőrizni és javítani egészségünket.

Használhatjuk sütemények, fagylaltok, palacsinták ízesítésére is, hogy különleges aromát adjunk nekik.

homoktövis velő

Receptvilágomban megismerheti a homoktövis velő változatos ízvilágait.

Vitalitás és életmód mindazoknak, akik finomat, egészségesen szeretnének étkezni.

Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

homoktövis velő

LACZI MIKLÓS
Kistermelő - Őstermelő

Adószám: 52457771-1-38
Regisztrációs szám: 17-T-497