homoktövis velő

Meszlen Aranya

Homoktövis Velő Receptek

homoktövis velő
Vitaminmártás
homoktövis velő
Vitaminfőzelék
homoktövis velő
Krumplifőzelék
homoktövis velő
Palacsinta
homoktövis velő
Tea
homoktövis velő
Gumicukor
homoktövis velő
Jégkrém
homoktövis velő
Joghurt
homoktövis velő
Lekvár
homoktövis velő
Bonbon
homoktövis velő
Torta
homoktövis velő

VITAMINMÁRTÁS

Hozzávalók:
10 dkg gomba (elhagyható)
5 dkg vöröshagyma
20 dkg alma (legjobb a piros színű, pl. idared, jonatán)
30 dkg ecetes cékla
1 teáskanál citromlé
15 dkg majonéz
150 ml habtejszín
1 kávéskanál só
2 csipet bors
2 teáskanál torma
2 csapott ek cukor (vagy egyéb édesítőszer)
1 ek Meszlen Aranya Homoktövis Velő

A megtisztított gombát kockákra vágjuk, és enyhén sós, citromos vízben 8-10 perc alatt puhára főzzük.
Ezalatt felkockázzuk a hagymát, az almát, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
A gombát leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, és a szószhoz adjuk.
Hozzáadjuk a homoktövis velőt.
Végül merülőmixerrel pépesítjük, esztétikai igényünknek megfelelően durvára vagy egészen homogénre.
Hűtőben egy órácskát pihenni hagyjuk, és ízlésünk szerint utánízesítjük.
Ajánlom főtt vagy sült húsok, halak mellé, kemény sajthoz vagy hasábburgonyához mártogatósnak, keménytojás megtöltéséhez. Hidegtálakon különösen jól mutat. Nyírfacukor és zabtejszín használatával a paleo diétába is beilleszthető.

homoktövis velő

VITAMINFŐZELÉK

Hozzávalók:
1 kg vegyes zöldség
1 ek. kristálycukor
1 ek. só
3 ek. liszt
1 csokor petrezselyemzöld
1 púpozott ek. zsír
1 db babérlevél
3 dl tej
1 ek. Meszlen Aranya Homoktövis Velő

Egy lábosban zsírt hevítünk. Beleöntjük a zöldségeket, megdinszteljük, majd rászórjuk a lisztet.
Jól elkeverjük és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi.
Beletesszük a babérlevelet, a sót, kristálycukrot és felengedjük tejjel. Ismét összekeverjük és fedő alatt 20-30 percet főzzük. Közben többször megkeverjük, hogy a liszt miatt le ne tapadjon.
Amikor késznek látjuk, hozzáadjuk a homoktövis velőt, lassú tűzön, 1-2 percig átkevergetjük és kész is.
Tálalás előtt meghintjük frissen vágott petrezselyem zölddel és néhány szem homoktövis bogyóval.

Ötlet: botmixerrel egyedi, krémlevessé varázsolhatjuk.

homoktövis velő

KRUMPLIFŐZELÉK

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 db babérlevél
2 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
1 teáskanál majoranna
1 kk fűszerpaprika
só ízlés szerint
150 g tejföl
1 evőkanál Meszlen Aranya Homoktövis Velő

A megpucolt, megmosott krumplit apró karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük.
Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majorannával és a pirospaprikával, és kevergetve berántjuk vele a főzeléket.
Felfőzzük, hozzáadjuk a tejföl és homoktövis velő csomómentes keverékét, azzal is felfőzzük, és már kész is.

Ötlet: botmixerrel egyedi, krémlevessé varázsolhatjuk.

homoktövis velő

PALACSINTA

Hozzávalók a tásztához:
12.5 dkg finomliszt
2 db tojás
2 dl víz
2 ek joghurt (púpozott, natúr)
1 ek Meszlen Aranya Homoktövis Velő
4 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint

Tölthetjük:
homoktövis lekvárral

hagyományos túrókrémmel, amit homoktövis velővel és mézzel ízesítünk

pudingos töltelékekkel, melyeket ugyancsak homoktövis velővel turbózunk fel

homoktövis velő

TEA

Hozzávalók:
3 teafilter (amit szeretünk)
1 liter tiszta víz
1 evőkanál Meszlen Aranya Homoktövis Velő
4 evőkanál méz
1 citrom leve

A felforralt vizet beleöntjük egy hőálló kancsóba. majd a filterekkel 5 percig tartsuk lefedve.
A filterek kivételét követően belekeverjük a homoktövis velőt, a citrom levét és a mézet.
Ízlés szerint még gyömbérrel is feldobhatjuk.
Újabb 5 perc lefedés (összeérés) után, melegen fogyasszuk.

homoktövis velő

GUMICUKOR

Hozzávalók:
2 deciliter Meszlen Aranya Homoktövis Velő
8 evőkanál (méz-cukor-vagy bármilyen édesítőszer)
4 evőkanál étkezési zselatin

A homoktövis velőt egy tálba öntöm amiben összemelegítem a hozzávalókkal, nem kell megvárni míg felforr!
Ezután szilikon formákba öntöm és ha kicsit kihűlt mélyhűtőbe teszem fél órára utána elég a hűtőbe is áttenni és hagyni míg megdermed.
A megdermedt formákat kivesszük és hogy ne ragadjanak össze keményítőbe vagy cukorba forgatom.

homoktövis velő

JÉGKRÉM

Hozzávalók:
1dl Natúr joghurt
1ek Meszlen Aranya Homoktövis Velő
1ek Méz

Ajánlott arányok:
1 evőkanál homoktövis velő és méz minden dl joghurthoz.

A joghurtba belefolyatjuk, majd összekeverjük a velőt ízlés szerinti mennyiségben. Ezután édesíthetjük mézzel, cukorbetegek ízesítővel.
Kis, műanyag pohárkákba (vékonyfalú) öntjük, mindegyik közepébe beledugunk egy pálcikát, majd betesszük a mélyhűtőbe kifagyasztani és kész is.

homoktövis velő

JOGHURT

Hozzávalók:
1dl natúr joghurt
1 teáskanál Meszlen Aranya Homoktövis Velő
1 teáskanál méz
1 teáskanál őrölt csipkebogyó hús
8-10 szem mazsola, vagy aszalt gyümölcs

Elkészítés:
A joghurthoz adjuk a többi összetevőt, majd elkavargatjuk.
Ízlés szerint a méz mennyisége változtatható.

homoktövis velő

LEKVÁR

Hozzávalók:
500ml Meszlen Aranya Homoktövis Velő
1 kg kristálycukor
20 g almapektin

Tároláshoz:
6-7 db befőttes üveg (200 ml-es)

A homoktövis velővel kezdjük el összemelegíteni a kristálycukrot, és főzzük addig, amíg a cukor elolvad és már nem karcol.
Keverjünk hozzá két evőkanál almapektint (ha nincs pektin, helyette 3:1-es befőző cukrot is használhatunk). Oldódásig keverjük el.
Merjük a lekvárt a tiszta üvegekbe, zárjuk le és állítsuk fejjel lefelé őket kb. 5-10 percre., majd tegyük az üvegeket száraz dunsztba, és kihűlés után tegyük a helyére.

homoktövis velő

BONBON

Hozzávalók:
50ml Meszlen Aranya Homoktövis Velő
20dkg kókuszzsír
1tk kollagén
2kvk virágméz

A hozzávalókat botmixerrel jól összeturmixoljuk.
Egy szilikonformába kiadagoljuk a masszát, majd fagyasztóba tesszük 10 percre.
A kész bon-bonokat egy dobozkába kinyomkodjuk a formából és betesszük a hűtőszekrénybe.
Szilikonforma hiányában, simán ki lehet kenni egy sütőpapírral lefedett tálcára is, keményedés után szeletelhető!

homoktövis velő

TORTA

Hozzávalók:
100g nyers mandula vagy dió
250g szárított datolya, éjszakán keresztül vízbe áztatni
200g nyers kesudió, éjszakán keresztül vízbe áztatni
1 citrom leve
80g kókuszkrém vagy kókusztej
2 evőkanál méz
4 evőkanál Meszlen Aranya Homoktövis Velő
2 evőkanál Meszlen Aranya Homoktövis Velő (díszítésnek)

A beáztatott datolyát és a kesudiót helyezze be az aprítóba egészen addig, amíg masszát kap, majd helyezze bele a tortaformába.
Töltelékhez, a száraz mandulát vagy diót helyezze be az aprítóba és keverje össze a citrommal, és a kókuszkrémmel, és a 4 evőkanál homoktövis velővel egészen addig, amíg krémet kapunk belőle.
Kenje rá a már tortaformában lévő rétegre, a 2 evőkanál homoktövis velőt (mézzel édesíthetjük) öntse a tetejére, majd helyezze be a fagyasztóba 1-2 órára.

Folyamatosan bővülő receptárunk segít az általunk termelt 100% BIO HOMOKTÖVISBŐL készült 100% NATÚR HOMOKTÖVIS VELŐ, minél változatosabb felhasználásban.